Отборът на ЦСКА 1948 победи Берое с 2:1 в мач от

...
Отборът на ЦСКА 1948 победи Берое с 2:1 в мач от
Коментари Харесай

ЦСКА 1948 обърна Берое под снега в Бистрица и се класира за 1/4-финалите на Купата

Отборът на ЦСКА 1948 победи Берое с  2:1 в мач от осминафилната фаза на Sesame Купа на България. Така " алените " не престават напред в шампионата, а отборът от Стара Загора отпада.

През първото полувреме двата тима не предложиха доста положения и затова попадения нямаше. В 53-ата минута Сантиаго Годой изведе напред заралии. Седем минути по-късно Педриньо съумя да изравни от директен свободен удар. Две минути преди края на постоянното време Ивайло Чочев реализира обрата.

В 6-ата минута заралии не съумяха да се възползват от неточност на " алените ". Сантиаго Годой пресече пас и се впусна към наказателното поле на домакините. Там той се озова на земята, само че след чиста игра против него.

Четири минути по-късно Педриньо получи късмет да извърши директен свободен удар. Изстрелът му мина покрай левия непряк дирек на вратата.

В 18-ата минута Вини Трибуле притисна Емил Виячки, който сгреши с връщането обратно и прати топката в корнер. Гостите извършиха първия си ъглов удар, който докара до известно безредие в наказателното на ЦСКА 1948, само че не и до удар към вратата. Заралии имаха искания за игра с ръка,но Георги Кабаков остави играта да продължи.

Пет минути по-късно Педриньо съумя да открадне топката от бранител на Берое. След това той напредна до границата на наказателното, само че не съумя да шутира, защото бе повален от състезател на гостите.

В 26-ата минута пък Сантиаго Годой получи на десния фланг и реши да стреля от доста сложна позиция. Изпълнението му по земя не затрудни по никакъв метод Даниел Наумов. Две минути по-късно Енцо Ойос също си опита къмсета с шут отвън наказателното. Той прати топката над напречната греда.

Неделко Пишчевич стреля от отдалеченост в 32-ата минута, а това се оказа и последното му деяние в мача. Топката прелетя високо над вратата, а той напусна терена, откакто по-рано в срещата изпита сериозна болежка в областа на рамото след конфликт с неприятелски състезател.

В 38-ата минута Педриньо за малко да изненада Родриго Ачинели. Футболистът на ЦСКА 1948 центрира от левия фланг, само че топката рисково се насочи към вратата на заралии. Стражът на Берое обаче сподели, че внимава и съумя да я избие над вратата.

Две минути преди края на първата част пред Ивайло Чочев се откри може би най-добратра опция за домакините. Ивайло Чочев получи по земя от Стив Фуртадо и от точката на дузпата стреля. Полузащитникът обаче не съумя да нацели топката по най-хубавия метод и на удара му липсваше мощ и акуратност - Ачинели избави без проблеми.

Три минути след подновяването на играта Емил Ценов бе покрай откриването на резултата. Той получи центриране в пеналтерията на Берое и стреля с глава. Изстрелът му обаче попадна в средата на вратата и Ачинели улови топката.

В 53-ата минута заралии поведоха. Енцо Ойос откри Сантиаго Годой, а той стреля в близкия ъгъл. Топката се озова в мрежата на ЦСКА 1948, откакто Даниел Наумов не се намеси по най-хубавия метод и тя мина под тялото му.

Отговорът на домакините пристигна седем минути по-късно. Педриньо получи късмет да извърши директен свободен удар и го направи по превъзходен метод, изпращайки неспасяем удар към вратата на Берое. Така той съумя да възвърне паритета.

В 72-ата минута Жорди Гоева получи добър пас в наказателното на " алените ", само че не съумя да откри съотборник. Топката беше изчистена и последва ъглов удар за Берое, който не донесе нова заплаха пред вратата на домакините.

Секунди, откакто се появи в игра, Валентин Йосков имаше късмет да донесе обрата за ЦСКА 1948. След добра композиция на домакините точно той се оказа на чудесна стрелкова позиция, само че опитът му за удар бе блокиран от бранител на Берое.

В 82-ата минута Педриньо също бе покрай гола. Георги Русев продължи с глава центриране, а до топката стигна точно бразилецът, който стреля с глава. Родриго Ачинели блесна с добра интервенция и избави.

Шест минути по-късно обратът бе факт. Ивайло Чочев извърши директен свободен удар фронтално към вратата. Халфът насочи топката в горния ляв ъгъл, а стражът на Берое докосна топката, само че не съумя да я извади.

FT | 2:1

0:1 Сантиаго Годой 53'

1:1 Педриньо 60'

2:1 Ивайло Чочев 88'

Съставите на двата тима:

ЦСКА 1948:  29 Даниел Наумов, 5 Елитон, 6 Стив Фуртадо, 8 Педриньо, 10 Георги Русев, 15 Симеон Василев, 18 Ивайло Чочев, 17 Никола Илиев, 21 Емил Ценов, 23 Емил Виячки, 28 Неделко Пишчевич

Старши треньор: Николай Панайотов

Берое:  23 Родриго Ачинели, 3 Франко Рамос, 6 Джорди Говеа, 7 Густаво Каскардо, 9 Сантиаго Годой, 10 Енцо Ойос, 14 Викторио Вълков, 17 Едвин Ласо, 20 Сегундо Пачаме, 21 Тиаго Сейхас, 91 Вини Трибуле

Старши треньор: Хосе Луис Ачиари
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР